Twarożek śniadaniowy

Robię to już od dawna. Pasuje do świeżych bułeczek, żytniego chleba, a nawet na przekąskę. Robię go zwykle rano, przed śniadaniem.



Proporcje są tu dowolne.

kostka twarogu około 250 g (u mnie zwykle chudy)
1 mała cebula
2 ogórki konserwowe, kiszone lub małosolne
1 łyżka majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
0,5 łyżeczki soli
pieprz
1,5 łyżeczki przyprawy do masła ziołowego (u mnie Ziołowa przyprawa do masła Kotanyi)


Twaróg rozdrobnić widelcem.
Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, raczej większą. Dodać do twarogu. Wymieszać.
Dodać majonez, jogurt i przyprawy. Wymieszać. Spróbować i ewentualnie doprawić do smaku.
Smacznego.


Komentarze